Ексклюзиви
понеділок, 05 липня 2010 19:39

У НУ-НС просять голову Шевченківського комітету не слухати Януковича

У НУ-НС просять голову Шевченківського комітету не слухати Януковича

Депутат із фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор не вважає катастрофою призначення Бориса Олійника на посаду голови Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Я вже втомився коментувати всі шедеври, які демонструє Янукович. Але в даному випадку заміна Миколи Жулинського на Бориса Олійника не є якоюсь проблемою. Бо він, навіть перебуваючи в лавах Компартії, виділявся своїм здоровим глуздом, чесністю та порядністю. Я не думаю, що його прихід замість Жулинського буде катастрофічним для цієї ділянки української культури", - зауважив депутат.

За словами Кендзьора, ця зміна не матиме суттєвого впливу на комітет.

"Я не знаю, наскільки у Олійника вистачить міцності, щоб не піддатися рекомендаціям Адміністрації президента, коли йому будуть скеровуватися певні "мудрі" вказівки щодо того, кому треба виписати Шевченківську премію. Бо Жулинський мав імунітет, щоб більш-менш об'єктивно підходити до визначення лауреатів. Можливо, саме тому його і звільнили. Це перший аргумент, який я можу знайти", - зазначив він.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович здійснив кадрові зміни у керівництві Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

За словами заступника глави Адміністрації президента Ганна Герман, Янукович 5 липня підписав указ, яким звільнив з посади голови комітету Миколу Жулинського і призначив на цю посаду Бориса Олійника.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС просять голову Шевченківського комітету не слухати Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути