Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2022 21:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі розмістити ЗРК Patriot в Україні

У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі розмістити ЗРК Patriot в Україні
У Німеччині вважають, що право на Patriot мають тільки члени НАТО. Фото: medium.com

У Німеччині вважають, що пропозиція Польщі передати Україні запропоновані полякам американські зенітно-ракетні комплекси Patriot є вкрай передчасною, оскільки ці ЗРК нібито призначені для використання тільки на території країн НАТО.

Також у Німеччині вважають, що використання ЗРК за межами країн НАТО має бути узгоджене з іншими державами-членами Альянсу, повідомляє видання Spiegel з посиланням на міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

"Ці Patriot є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що вони призначені для розгортання на території НАТО... Будь - яке використання за межами території НАТО вимагатиме попереднього обговорення з НАТО і союзниками" - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Польщі відреагував на ідею передати німецькі ЗРК Patriot Україні

Ламбрехт, з усім тим, висловила впевненість, що Польща може розраховувати на допомогу союзників по НАТО, оскільки перебуває в "незахищеній позиції".

Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

Польща відреагувала позитивно, заявивши, що дійсно хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи протиповітряної оборони Patriot біля кордону з Україною. А потім у Польщі запропонували взагалі передати ці системи Україні - це допомогло б захистити Україну та Польщу від ракет РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі розмістити ЗРК Patriot в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути