неділя, 09 грудня 2018 14:26

У "нерухомості Продана" зовсім інші реальні власники - ЗМІ

У "нерухомості Продана" зовсім інші реальні власники - ЗМІ
Мирослав Продан. Фото: facebook.com/Myroslav.Prodan

Бізнесмени Борис Подільський і Максим Павицький є власниками нерухомості, яку прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури приписують колишньому керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану. Про це пише "Деловая столица".

Видання встановило, що Максим Павицький, який фігурує в опублікованих в ЗМІ матеріалах у справі Продана, є діловим партнером екс-акціонера агрохолдингу ТАКО Бориса Подольського.

"Павицький, з яким Продан разом навчався, багато років займався постачанням побутової техніки, автоаксесуарів, продуктів харчування у великі торговельні мережі. У нього власні торгові марки, склади, його постійні клієнти - мережі "Ашан" і "Метро".

Подільський - відомий підприємець, інвестор, заможна людина. Партнери в останні роки поступово згортали свій профільний бізнес - йшли з рітейлу і агросектора, виводили оборотні кошти в нерухомість як більш надійний актив, що генерує нехай менший, але постійний прибуток", - пише "ДС".

У бесіді з журналістом видання Павицький підтвердив, що разом з Подільським інвестував в нерухомість в Україні і за кордоном власні кошти, які мають легальне походження. Опубліковану в ЗМІ переписку бізнесмени називають підробкою, так як не підтримували ділових або фінансових відносин з Мирославом Проданом.

"Пояснення Подільського і Павицького і надані ними документи ставлять під сумнів висунуті керівництвом САП і ГПУ звинувачення. А також викликають низку питань. Наприклад, не зрозуміло, чому за чотири місяці розслідування слідчі не завдали собі клопоту взяти інформацію у Павицького і Подільського? Не було бажання розібратися об'єктивно?" - запитує автор журналістського розслідування.

Видання також встановило, що автомобілі, які в САП представляють як власність Мирослава Продана, насправді орендувалися екс-керівником ДФС на законних підставах.

"Слідчі допитали власника автомобілів, які офіційно орендувалися Мирославом Проданом, були внесені в його декларацію. Власник показав джерело доходу для покупки машин, пояснив, чому здає машини в оренду. Пред'явити йому нічого, він легально веде орендний бізнес, платить податки. Далі просто нічого з'ясовувати, справу можна закривати", - цитує видання джерело в правоохоронних органах.

Зібрані факти і свідчення, на думку автора розслідування, свідчать про фальсифікації компромату на Мирослава Продана.

"Хтось дійсно поставив завдання сфабрикувати на Продана компромат. І з його допомогою організувати велику політичну гру, головна мішень в якый - не сам екс-керівник ДФС, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман", - резюмує видання.

Як повідомлялося, 16 листопада 2018 року Спеціальна антикорупційна прокуратура оголосила колишньому в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану підозру в незаконному збагаченні. Екс-керівник ДФС у той час перебував на лікуванні в медичній клініці за кордоном. Увечері 21 листопада Мирослав Продан повідомив про своє повернення в Україну на наступному тижні, про що вже повідомив прокурорів.

"У той же день я готовий з'явитися в САП. Я повертаюся, щоб довести свою правоту", - написав колишній керівник ДФС.

Зараз ви читаєте новину «У "нерухомості Продана" зовсім інші реальні власники - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути