Ексклюзиви
понеділок, 29 грудня 2008 14:10

У Мороза сказали, що думають про звільнення Семенюк

Розгляд питання про звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко і ухвала рішення продемонструвала наявність у Верховній Раді неформалізованої більшості, особисто підпорядкованої прем"єру Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві політвиконкому Соціалістичної партії, поширеній прес-службою в понеділок.

Як зазначається в заяві, причини звільнення зводяться "до банальних речей – доступу керівництва уряду до державних основних фондів, до землі, на якій розміщенні ще не приватизовані підприємства".

"Простіше кажучи, доступу до розбазарювання майна, котре іще залишилось у власності держави", - зазначається в заяві.

"Корпоративні інтереси при тому переважають ідеологічні розбіжності, ми вчергове спостерігаємо зворушливу єдність націоналістів і комуністів при ухваленні рішень, в яких зацікавлена прем"єр-міністр", - зазначається в заяві.

Також політвиконком назвав "тенденційною" доповідь голови спеціальної комісії з питань приватизації.

"Комісія "не помітила", що саме під керівництвом Семенюк-Самсоненко у ФДМ запроваджено реєстр суб"єктів господарювання, наведено порядок з орендою державного майна і сплатою дивідендів", - зазначається в заяві.

"Що за три роки її керівництва Фондом завдяки діяльності цієї установи до бюджету надійшло коштів майже вдвічі більше, ніж за всі попередні роки, за які розтринькано було більше трьох четвертин державного багатства", – додається в документі.

"Приведені в доповіді цифри про невиконання планів приватизації свідчить не про неуспішну роботу Фонду, а про справжні наміри уряду – пустити з молотка те, що іще лишилося в державі: Одеський припортовий завод, обленерго, "Укртелеком", "Турбоатом"", - наголошується в заяві.

"Боротьба за ці об"єкти зарубіжних ділових кіл свідчать, що урядові структури і відомі політичні партії, виходячи з меркантильних розрахунків, готові віддати останні майнові комплекси, які значною мірою визначають економічну незалежність України. Віддати, до того ж, у вкрай невигідний кризовий період, коли зі своїм багатством держава розстанеться задарма", - додається в заяві.

"Прийнята парламентом постанова стала ще одним сигналом негараздів в українській владі, ще раз підтверджує необхідність заміни такої влади", - наголошує політ виконком СПУ, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Мороза сказали, що думають про звільнення Семенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути