Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 13:22

У Мін"юсті кажуть, що Ющенко перевищив свої повноваження

Перший заступник міністра юстиції Євгеній Корнійчук заявляє, що Президент України Віктор Ющенко, ліквідувавши окружний адміністративний суд Києва і створивши два нові суди, порушив Конституцію і перевищив свої повноваження.

"Президент, привласнюючи собі вигадані повноваження, порушує Основний закон, гарантом якого він повинен бути", - сказав Корнійчук.

Він зазначив, що ст.106 Конституції надає право Президентові створювати суди тільки у визначеному законом порядку. При цьому ст. 20 закону "Про судовий устрій України" передбачає виняткові підстави для створення або ліквідації суду. Це зміна адміністративно-територіального устрою, передислокація військ або реорганізація Збройних сил, зміна визначеної цим законом системи судів.

Перший заступник міністра юстиції підкреслив, що жодного з цих підстав в Україні не було.

"Ці обставини чудово усвідомлювали глава Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк і один із заступників міністра юстиції, які підписали відповідне подання. Це означає, що вони навмисне пішли на порушення закону на догоду Президенту", - додав Корнійчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Мін"юсті кажуть, що Ющенко перевищив свої повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути