Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 15:58

У Луценка хочуть подивитися, як Медведько буде його відсторонювати

У Луценка хочуть подивитися, як Медведько буде його відсторонювати
Адвокат міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Юрій Мартиненко вважає, що в Кримінально-процесуальному кодексі не прописаний механізм звільнення з посади голови МВС на час проведення слідства.

"Механізм звільнення з посади міністра внутрішніх справ України не прописаний у Кримінально-процесуальному кодексі.  І мені дуже цікаво, як Генеральна прокуратура буде виходити з цієї ситуації, і як буде відстороняти від посади міністра внутрішніх справ України", - сказав Мартиненко в четвер на прес-конференції в Києві.

Говорячи про кримінальні справи, порушені прокуратурою щодо Луценка адвокат підкреслив, що в них "немає ні об"єктивності, ні всебічності".

Зокрема, коментуючи кримінальну справу за інцидентом між Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким, захисник сказав:

"Порушення кримінальної справи, що стосується конфлікту, було абсолютно незаконним".

Мартиненко пояснив свою позицію тим, що "ця справа приватного обвинувачення" і повинна розглядатися в судовому порядку за заявою однієї зі сторін, а не прокуратурою.

За його словами, досудове слідство при нанесенні легких тілесних ушкоджень проводитися не повинне. "Рішення ухвалюється суддею з цього приводу за 15-20 хвилин", - додав Мартиненко.

Як відомо, Подільський районний суд Києва призупинив досудове слідство Генпрокуратури за обвинуваченням Луценка в зловживанні службовим становищем і нанесенні тілесних ушкоджень у ході інциденту з Черновецьким.

Розгляд скарги по суті призначено на понеділок, 2 червня, на 16.00, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Луценка хочуть подивитися, як Медведько буде його відсторонювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути