Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2019 23:42

У Коломойського розповіли, як Зеленського готували до виборів президента

У Коломойського розповіли, як Зеленського готували до виборів президента
Зеленського почали готувати до політики 4 роки тому. Фото: BBC.com

Юрист олігарха Ігоря Коломойського та Володимира Зеленського Андрій Богдан переконував шоумена піти у політику ще 4 роки тому.

"Перші розмови почалися у кінці 2014-го і у 2015-му році. Потім було спілкування вже з першими датами війни, я працював у Дніпропетровській ОДА радником губернатора. Він часто приїжджав, часто ми зустрічалися в Києві. Це були такі світоглядні, філософські зустрічі – про війну, про майбутнє, про Росію, про те, що відбувається", - розповів Богдан у спільному інтерв'ю "Українській правді" та "Новому времени".

Зеленському пропонували піти по мажоритарному виборчому округу, коли Борис Філатов став мером Дніпра.

"Ми розмовляли в ресторані. У мене була ідея: "Давай ти підеш по мажоритарному виборчому округу, ми з легкістю виграємо ці вибори. Тобі не треба буде приділяти багато сил, енергії і грошей для цього. Ти зайдеш як депутат-мажоритарник, і в тебе буде якийсь фундамент для президентських виборів", - розказав юрист Коломойського.

Тоді Зеленський відмовився.

"В нього була позиція: "Ні, це неправильно, я стану такий самий, як вони. Я втрачу довіру народу. Я стану одним з цієї когорти. Неважливо, що я там буду говорити, як стукати по столу, вони будуть сприймати мене одним з депутатів". У мене були інші думки про політичну платформу, про стартовий майданчик. Але в тому спорі переміг Володя, і він виявився правий тоді з точки зору сьогодення", - вважає Богдан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки разів Зеленський літав до Коломойського. Коментар олігарха

У березні 2018 року було замовлено перше соціологічне опитування, у якому був Зеленський. За твердженнями Богдана, шоумен був у ньому на 4,5 чи 6 місці.

"Ну і нехитрими, абсолютно законними публікаціями, розмовами, згадуванням імені Володі рейтинг його до грудня, можна казати, зріс у геометричній прогресії протягом року. Не маючи жодної реклами", - стверджує юрист Коломойського.

Він додав, що велику роль зіграли короткі відео-тізери до серіалу "Слуга народу", в яких "народ бачив на екрані те, що вони говорять на кухні".

"Нам було абсолютно чітко зрозуміло, що якщо людина, не сказавши ні слова, і про це всі говорять, це стає цікаво, всі очікують цього, то з моменту оголошення, що він іде кандидатом в президенти, звичайно, рейтинг має вирости в рази. І в грудні ми бачили перетоки другого туру, в мене вже не було жодного сумніву, що він виграє президентські перегони", - зазначив Богдан.

Протягом двох останніх Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після його переїзду в Ізраїль влітку 2018-го, Зеленський ще двічі злітав до Тель-Авіва.
Часто кандидата у президенти супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який згодом став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента.

Зараз ви читаєте новину «У Коломойського розповіли, як Зеленського готували до виборів президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути