Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2022 14:56

Орденоносці і "банкіри" Путіна мають торгові центри в Києві
7

Власником "Ocean Plaza" є російський олігарх Аркадій Ротенберг.
Фото: oceanplaza.com.ua
Аркадій Ротенберг і президент країни-агресорки РФ Володимир Путін
Співвласником ТРЦ "Мармелад" є голова російського "Газпрому" Олексій Міллєр.
Путін і Міллєр
Серед власників "Мармелада"  – член Держдуми РФ Олександр Фокін

В Україні працює низка об'єктів, що належать російським олігархам.

І такі об'єкти до цього часу не конфіскували. Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Facebook.

"Ocean Plaza", один із найбільших ТРЦ Києва, належить повʼязаній із російським олігархом Аркадієм Ротенбергом компанії. 11 серпня торговельний центр планує відновити роботу, пише Шабунін.

Ще один ТРЦ у Києві продовжує працювати – "Мармелад". Співвласниками його є голова російського Газпрому Олексій Міллєр, "банкір Путіна" Юрій Ковальчук та член Держдуми РФ Олександр Фокін.

Також Миколаївський глиноземний завод – одне з найбільших в Європі підприємств кольорової металургії, досі належить російському олігарху Олегу Дерипасці.

"Таких прикладів навіть не десятки – сотні. Минуло більше двох місяців з моменту ухвалення закону, який дозволяє владі конфіскувати майно росіян. За цей час державні органи не подали жодної заяви до суду про стягнення таких активів. Жодної", – пише голова ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невзоров показав свій український паспорт – відео

Шабунін заявив про людей в оточенні президента Володимира Зеленського, які блокують конфіскацію активів.

"В РНБО за цей час ухвалили чотири рішення, у яких, зокрема, йдеться про блокування активів. Перше – проти двох фізичних і трьох юридичних осіб. Друге – проти однієї юридичної особи. Третє – проти 35 фізосіб (зокрема, проти Путіна, Пєскова і т.д.). Четверте – проти 236 російських вузів та 261 ректора. Ніхто з цих осіб не володіє значними активами в Україні, які можна було б стягнути на користь держави", – заявив Шабунін.

"Нам доведеться вийти з набагато ширшою комунікацією, назвавши імена людей президента, які цю історію блокують", – також заявив активіст.

Шабунін нагадав про заяву Зеленського: "Як доповіли урядовці, уже примусово вилучено в Україні активів на 28 млрд грн".

"Я не дуже розумію, про які активи урядовці доповіли президенту. Ми вже надіслали звернення, щоб це з'ясувати. Як би там не було, у ключових російських олігархів з їхніми активами в України все нормально. Бізнес робиться, бабки варяться", – пише голова ЦПК.

Сьогодні президент Зеленський подав у Верховну Раду законопроєкт щодо секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Російської Федерації.

У червні Зеленський запровадив санкції проти президента РФ Володимира Путіна. Також під санкції потрапили прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, міністри закордонних справ Сергій Лавров і оборони Сергій Шойгу. Під санкції потрапили російські ректори і вищі навчальні заклади.

Зараз ви читаєте новину «Орденоносці і "банкіри" Путіна мають торгові центри в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути