середа, 14 березня 2007 18:45

У Харкові суд заборонив рекламу у ЗМІ мітингу "Народної самооборони"

У Харкові суд заборонив рекламу у ЗМІ мітингу "Народної самооборони"
Дзержинський районний суд Харкова заборонив розміщувати рекламу в засобах масової інформації про проведення мітингу "Народної самооборони" у Харкові 16 березня.

"12 березня на засіданні міськвиконкому було ухвалене рішення про неможливість проведення цієї акції", - сказано в повідомленні.

За повідомленням, 12 березня міський виконавчий комітет звернувся до суду з адміністративним позовом, що стосується проведення в Харкові 16 березня масових заходів на площі Свободи.

Зі слів адвоката відповідача Світлани Шибалової, суд частково задовольнив позов, заборонивши будь-яку підготовку до мітингу й розміщення рекламних повідомлень у ЗМІ, а також агітаційних повідомлень про його проведення.

"Однак із приводу самого мітингу в постанові суду не сказано жодного слова", - сказав адвокат.

За повідомленням, швидше за все, таке рішення суду буде оскаржено в апеляційній інстанції.

Прес-служба повідомляє, що 16 березня заплановано візит Луценка до Харкова.

Як сказано в повідомленні прес-служби Харківської міськради, текст якого мають Українські Новини, міськвиконком звернувся до суду з позовом до Харківської обласної організації політичної партії "Вперед, Україно!" про обмеження права відповідача на проведення масових заходів на площі Свободи в Харкові.

Виконком подав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони відповідачеві до розгляду справи по суті робити дії з розміщення реклами про проведення акції.

Ухвалою Дзержинського районного суду Харкова від 13 березня клопотання виконкому задоволене частково.

"Припинено до розгляду справи по суті здійснення дій з розміщення реклами в друкованих засобах масової інформації, на телебаченні, переміщення автомобілів з гучномовцями по Харкову, які повідомляють про проведення мирної громадської акції - зустрічі лідера громадського руху "Народна самооборона" і проведення концерту зірок української естради в Харкові на площі свободи", - сказано в повідомленні.

Суд заборонив також монтаж сцени із встановленням відповідного світлового й звукового обладнання для проведення акції на площі Свободи.

Як повідомляло агентство, колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ініціював створення громадського руху "Народна самооборона".

Луценко вже відвідав 16 регіонів, де відповів на питання місцевої преси, а також виступив на мітингах прихильників "Народної самооборони", повідомляють Українські новини

Зараз ви читаєте новину «У Харкові суд заборонив рекламу у ЗМІ мітингу "Народної самооборони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути