Ексклюзиви
вівторок, 15 квітня 2014 20:31

У Франції вважають: джерелом насильства на сході України є Росія

У Франції вважають: джерелом насильства на сході України є Росія
Лоран Фабіус Фото: АР

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус сьогодні під час парламентських слухань у Національній асамблеї заявив, що джерелом насильства на сході України є Росія, а її головною метою - недопущення виборів, запланованих на 25 травня.

"Панове депутати, сьогодні ситуація в Україні смертельно небезпечна, насильство продовжує розвиватися у її східній частині. Його джерелом є Росія… Її мета - недопущення виборів 25 травня", - сказав він, виступаючи з парламентської трибуни.

За словами міністра, позиція Франції сьогодні заснована на двох складових - твердості та відповідальності.

"Твердість - це звичайно санкції, які будуть застосовані спільно з нашими європейськими партнерами. Відповідальність - це діалог заради уникнення війни", - наголосив він.

Фабіус запевнив, що Франція та ЄС не воюватимуть з росіянами, разом з тим, у четвер, 17 квітня, мають відбутися переговори у Женеві за участю представників ЄС, США, України та Росії.

"Якщо вони не дадуть конкретних результатів, ми перейдемо до санкцій, економічних санкцій третього рівня", - наголосив міністр.

Зараз ви читаєте новину «У Франції вважають: джерелом насильства на сході України є Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути