пʼятниця, 28 березня 2008 18:57

У Єврокомісії пояснили, що заважає Україні вступити до ЄС

Голова Представництва Європейської комісії в Україні Ієн Боуг назвав причини, що перешкоджають вступу України в ЄС.

Сьогодні на прес-конференції в Донецьку І.Боуг нагадав, що питання членства України в ЄС поки що не стоїть на порядку денному, але актуальним є посилення відносин.

Він назвав декілька причин, які заважають сьогодні Україні стати кандидатом у члени ЄС.

За словами І.Боуга, у зв`язку з тим, що Євросоюз розширився з 15 до 27 країн-учасниць, виникли "об`єктивні складнощі, пов`язані з управлінням союзом".

Суб`єктивними складнощами Боуг назвав те, що "зараз серед громадян ЄС спостерігається деяке небажання подальшого розширення союзу".

"Є ще один момент, який визнається і самою Україною. Це те, що перед нею стоять певні завдання, які необхідно виконати, щоб досягти того рівня, коли вона буде дійсно готова стати членом ЄС", - сказав Боуг.

Він перерахував сфери, в яких Україні треба досягти певного прогресу, щоб бути ближче до ЄС.

Так, голова Представництва ЄС зазначив, що "необхідно створити більш привабливий бізнес-клімат в Україні, необхідно дотримуватися прав власності, необхідно здійснити реформи в судовій системі, в держуправлінні і адмініструванні, вирішити питання боротьби з корупцією".

За словами Боуга, "незважаючи на те, що зараз питання про членство України в ЄС не стоїть, ніхто в Євросоюзі не сказав, що Україна не може увійти до ЄС".

Відповідаючи на питання про передбачувані терміни вступу України в Євросоюз, Боуг сказав: "Думаю, на це питання зараз ніхто не може відповісти", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії пояснили, що заважає Україні вступити до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути