Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 17:49

У ДБР заговорили про скасування амністії для учасників Революції гідності

У ДБР заговорили про скасування амністії для учасників Революції гідності
До Венедіктової подібне казав Портнов. Фото: УНІАН

Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявляє, що для справедливого і чесного розслідування справ Майдану треба скасувати закон про недопущення переслідування учасників Революції гідності.

В інтерв'ю LB.ua вона заявила, що дія цього закону суперечить Кримінально-процесуальному кодексу.

"Вбили 78 мітингувальників і 13 міліціонерів. З точки зору справедливості, ми повинні пам'ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав. Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати.

Крім того, ми розробили законопроєкт про заочний засудження, яке було направлено всім главам фракцій і Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності. -Gazeta.ua). Дуже сподіваємося, що депутати його підтримають. Оскільки далі ми не можемо рухатися. Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх. Але без цього, повторюся, рухатися далі (у справах Майдану. - Gazeta.ua) неможливо", - заявила Венедіктова.

Раніше про скасування закону про амністію учасників Майдану заявляв колишній заступник адміністрації Януковича Андрій Портнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл Майдану: шості роковини найтрагічніших днів Революції гідності

Слідчі Державного бюро розслідувань у справі Майдану затримали колишнього співробітника спецпідрозділу "Омега".

Йому оголосили про підозру у здійсненні прицільних пострілів на ураження у напрямку натовпу беззбройних учасників Євромайдану на вулиці Інститутській та Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «У ДБР заговорили про скасування амністії для учасників Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути