середа, 20 жовтня 2010 09:30

У Чехії ще подумають, чи віддавати чиновника Тимошенко у руки Генпрокуратури

У Чехії ще подумають, чи віддавати чиновника Тимошенко у руки Генпрокуратури

Питання щодо екстрадиції колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина має бути вирішене вже найближчим часом.

Про це повідомила Радіо "Свобода" речниця поліції Чеської Республіки Павла Копецка.

За її словами, українського чиновника було затримано 18 жовтня.

"У картці Міжнародного розшуку було вказано, що громадянин підозрюється у злочині, а саме в порушенні чинного законодавства при управлінні чужим майном, який був скоєний у 2007 році. Згодом має бути вирішено, чи він буде переданий в Україну в руки української юстиції", - сказала речниця чеської поліції.

У БЮТі ж справу Данилишина називають політичною. За словами нардепа Сергія Власенка, представники "тимошенківців" готові надати усі необхідні докази прокуратурі.

"Кожен депутат від БЮТ, кожен член партії "Батьківщина" буде готовий надати всю ту інформацію, яка в нього є, щоб підтвердити, що ця справа носить політичний характер", - заявив Власенко.

"За такі самі дії чиновники уряду Януковича - Азарова зараз отримують подяки. Вони всіляко піарять так званий аудит, який на тих самих умовах залучений в Україну. За такі самі дії Богдана Данилишина роблять спробу кинути до в'язниці", - сказав БЮТівець.

19 жовтня, Данилишина, який перебував у розшуку, затримали у Чехії.

Екс-міністра економіки уряду Юлії Тимошенко звинувачують у зловживанні владою чи службовим становищем. Йому інкримінують завдання збитків державі в особі Міністерства оборони майже на 14 мільйонів гривень через неефективне та надмірне витрачання державних коштів при державних закупівлях.

У Генеральній прокуратурі України заявили, що процедура екстрадиції Данилишина уже розпочата, відповідні документи відправлені чеським колегам.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії ще подумають, чи віддавати чиновника Тимошенко у руки Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути