Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2007 19:26

У БЮТі пропонують прийняти закон про опозицію до виборів

Один з лідерів БЮТ Микола Томенко наголошує на визначенні до завершення виборчої кампанії статусу парламентської опозиції.

Про це повідомили в прес-службі Томенка.

За його словами, "для того, щоб майбутня виборча кампанія завершилася 30 вересня, а на наступний день після оголошення її результатів була створена функціональна коаліція, сформована опозиція і парламент почав працювати, треба виконати кілька умов". Серед таких умов Томенко назвав забезпечення функціональності ЦВК, публічні зобов"язання провідних учасників виборчої кампанії не оскаржувати результати виборів, а також визначення повноважень і статусу парламентської опозиції до завершення виборчого процесу.

Це, на переконання політика, дасть можливість не повертати знову після 30 вересня довготривалу дискусію щодо статусу опозиції в парламенті та засобів її контролю за правлячою коаліцією.

Томенко вважає помилкою, що у V скликанні парламенту не було визначено статусу опозиції бодай у Регламенті Верховної Ради. "А для того, щоб не повторити стару дискусію тривалістю у 3,5 місяці щодо ефективної роботи парламенту, треба до завершення цієї виборчої кампанії (поки жоден із суб"єктів виборчого процесу не збирається працювати в опозиції, а вірить у свою перемогу) зафіксувати чіткі повноваження парламентської меншості", - вважає Томенко.
Зараз ви читаєте новину «У БЮТі пропонують прийняти закон про опозицію до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути