четвер, 26 березня 2009 09:16

У Японії згадали старе прізвисько Тимошенко

У Японії згадали старе прізвисько Тимошенко
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко в рамках робочого візиту до Японії провела робочий сніданок з членами парламентської Асоціації дружби Японія-Україна.

"У Японії вас називають "українська Жанна Д"арк". Ми поважаємо вас за патріотичну діяльність", - сказав депутат японського парламенту Хакуо Янагісава, звертаючись до українського прем"єра Юлії Тимошенко.

Він також повідомив, що в Токіо давно чекали на візит Тимошенко.

Янагісава від імені парламентської Асоціації дружби висловив сподівання, що в період світової фінансової кризи японське керівництво докладе всіх сил для загального подолання його негативних наслідків.

Як приклад успішної співпраці Янагісава навів недавно укладену угоду про передачу квот на викиди в повітря шкідливих речовин відповідно до Кіотського протоколу.

У свою чергу Тимошенко підкреслила, що уряд України прийняло рішення не "стогнати" в очікуванні закінчення кризи, а навпаки - дати могутній поштовх економіці шляхом корінної модернізації. Тимошенко підкреслила, що кращим партнером в цій роботі Київ бачить Японію, як державу, яка займає перше місце в світі з розвитку сучасних технологій.

Нагадаємо, що у 2005 сама Тимошенко в інтерв"ю французькій газеті "Ле Монд" прирівняла себе до Жанни Д"арк. Тимошенко заявила, що вона, як і французька героїня, піддалася безпідставному переслідуванню.

Після цього Тимошенко не раз називали українською Д"арк.

За матеріалами: Ліга, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Японії згадали старе прізвисько Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути