Ексклюзиви
субота, 20 листопада 2010 12:26

У Януковича назвали головні загрози нацбезпеці

У Януковича назвали головні загрози нацбезпеці

Рада національної безпеки і оборони визначила головні загрози національній безпеці.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказала секретар РНБО Раїса Богатирьова.

"Дискусія відбулася дуже гостра і ми змогли обговорити всі загрозі і визначити план дій для убезпечення від них",- зазначила  Богатирьова

За її словами, на сьогоднішній день в Україні є три головні загрози нацбезпеці

"Першою реальною загрозою є те, що за 20 років незалежності Україні не вдалося збудувати державу з достатнім фінансово-економічним імунітетом. З високостабільним інвестиційним кліматом і відповідальним національним бізнесом. Тому світова фінансово-економічна криза буде і надалі визначати порядок денний життя країни, суспільства і кожного громадянина", - уточнила секретар РНБО.

Богатирьова також зазначила, що експерти передрікають другу хвилю кризи, яка особливо небезпечна для країн з перехідною економікою

Іншою загрозою нацбезпеки Богатирьова назвала втрату країною конкурентоспроможності.

"Це відбувається на тлі низькотехнологічної української економіки, втрати мотивів для впровадження інновацій, на фоні неефективного державного управління", - пояснила чиновник.

Третьою загрозою на засіданні РНБО було визначено "нарощування соціально-політичного конфлікту і загальногромадянської нестабільност через різні фактори".

Зокрема, за словами Богатирьової, мова йде про відсутність компромісу між політичними елітами.

"Опозиція не працює на будівельному майданчику з владою",-пояснила секретар РНБО.

Крім того, за словами Богатирьової, були розглянуті "загрози пов'язані з безпекою розвитку, обороноздатністю держави в умовах загроз терористичної діяльності, радикалізації сепаратизму, екстремізму, інформаційних війн та появи нових видів зброї у кіберпросторі".

Нагадаємо, що на цьому тижні відбулося засідання РНБО, присвячене головним загрозам національної безпеки. Під час нього президент України Віктор Янукович звинуватив прем'єра Миколу Азарова у брехні та попросив його демонструвати суспільству графіки, які  показують на Кабміні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Януковича назвали головні загрози нацбезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути