Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 12:42

Туск дав 5 порад українським політикам

Туск дав 5 порад українським політикам
Туск порадив повірити в молодь, яка готова брати на себе відповідальність за країну. Фото: polradio.pl

Президент Європейської Ради Дональд Туск порадив українським політикам залишити чвари і популізм, будувати країну без корупції і захищати демократію.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

"Можливо, приймете мої поради, бо вони походять від самого серця. По-перше, не завдайте один одному надмірної шкоди на найближчих виборах... Внутрішні конфлікти є найбільшим подарунком для третьої сторони. Також ваші опоненти в Європі чекають на будь-який "привіт", щоб зіпсувати нинішню солідарність між Брюсселем і Києвом...

Друга порада: вдумливо оминіть спокуси радикального націоналізму і популізму... Україна надто велика, аби для почуття величі потребувати наркотику популізму.

Третя порада: не наслідуйте сусідів і європейських політиків, які хочуть усіх переконати, що демократія, заснована на свободі, правах людини, повазі до меншин, свободи слова - це пережиток минулого, застаріла модель держави, а зараз настає час авторитарної демократії. В інтересах громадян і Європи маємо захищати фундаментальні цінності.

Четверта порада: будуйте разом доброчесну державу. Не буду тут читати лекції про корупцію...

І остання порада: повірте у молодь", - сказав Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туск із трибуни Верховної Ради звернувся українською

Сьогодні, 19 лютого, у Верховній Раді проходить позапланове засідання. На ньому присутні президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Європейської Ради Дональд Туск та гості. Засідання присвячене п'ятим роковинам початку збройної агресії Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Туск дав 5 порад українським політикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути