Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2007 12:24

Туркменістан виділить Україні $64 млн на будівництво мосту через річку Амудар"ю

Україна активізує співробітництво з Туркменистаном. Після півторарічної паузи буде поновлено будівництво мосту через річку Амудар"ю. Про це за підсумками свого візиту до Ашгабаду заявив заступник міністра палива та енергетики України Вадим Чупрун.

За його словами, Туркменська сторона готова виділити на проект 64 млн доларів, і зокрема 5 мільйонів - як передплата і на погашення заборгованості по зарплатні будівельникам.

Урядовець припускає, що після переходу на розрахунок готівкою, сторони підпишуть нову угоду. Адже, згідно з попредніми домовленостями, Ашгабад мав розраховуватися з Києвом природним газом.

Будівництво мосту планується завершИти за два роки. Крім того, незабаром може бути завершено й інший український будівельний проект - комунікаційний тонель в Ашгабаді. За словами Чупруна через подорожчання будматеріалів вкластися у заплановані 204 мільйони доларів українським підрядникам радше за все не вдасться. Але, імовірно, сторонам вдасться досягти компромісного рішення про збільшення кошторису проекту, повідомляє "5 канал".
Зараз ви читаєте новину «Туркменістан виділить Україні $64 млн на будівництво мосту через річку Амудар"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути