Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 15:24

Турчинову боляче за СБУ через "дешеву заказушку"

Турчинову боляче за СБУ через "дешеву заказушку"

Перший віце-прем"єр міністр Олександр Турчинов вважає складання Службою безпеки України адміністративного протоколу про корупцію відносно міністра промислової політики Володимира Новицького банальним замовленням.

Про це він сказав журналістам.

"Це така дешева заказушка, непрофесійна, не професійно виконана, яку навіть коментувати неприємно... Це банальні замовлення", - сказав Турчинов. При цьому перший віце-прем"єр не уточнив, чиє саме це замовлення.

Також Турчинов наголосив, що лист, направлений до суду Новицьким, не перешкоджає здійсненню правосуддя.

"Це ще одна дурість, він написав офіційний лист, наскільки мені відомо, розглянути питання, а СБУ вважає, що лист занадто різкий. Вони говорять, що це тиск на суд. Питання, а до чого тут протокол про корупцію?", - дивується він.

Перший віце-прем"єр відзначив, що йому боляче дивитися на те, на що перетворюється СБУ.

Турчинов також вважає непрофесійними і смішними замовленнями протоколи про корупцію, складені проти представників інших міністерств.

6 лютого СБУ склала відносно Новицького адміністративний протокол про корупцію, звинувативши його в тиску на суд.

У повідомленні СБУ мова йде про лист глави Мінпромполітики до Запорізького обласного апеляційного суду. У цьому листі Новицький стверджує, що генеральний директор Запорізького титаномагнієвого комбінату (ЗТМК; знаходиться в стовідсотковій власності держави і підконтрольний Міністерству промислової політики) Владислав Телін звільнений на законних підставах і відновленню на посаді не підлягає, пише Коммерсант-Украина.

Підставою для звільнення Теліна стали результати перевірки діяльності комбінату контрольно-ревізійним управлінням міністерства. У міністерстві пришли до висновку, що Телін продавав продукцію підприємства за заниженими цінами і не погашав кредиторську заборгованість комбінату.

У жовтні 2008 року Апеляційний суд Запорізької області визнав незаконними отримані Теліним від міністерства догани, на підставі яких він був звільнений, а 12 листопада Орджоникідзевський районний суд Запоріжжя відновив Теліна на посаді гендиректора.

На захист колишнього глави ЗТМК виступив голова парламентського підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу і військово-технічної співпраці Анатолій Кінах (Партія регіонів).


За матеріалом: proUA, Коммерсант-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Турчинову боляче за СБУ через "дешеву заказушку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути