Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 22:33

Турчинов заявив, що регіони отримають більшу свободу восени цього року

Турчинов заявив, що регіони отримають більшу свободу восени цього року
Олександр Турчинов. Фото: obozrevatel.com

Центральна влада України зацікавлена у сильному місцевому самоврядуванні, самостійності регіонів у вирішенні багатьох економічних і соціальних питань.

Про це спікер Верховної Ради України, виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов заявив в ефірі телеканалу "Україна".

"Я хочу донести до жителів сходу, що влада так само, як і ви, зацікавлена у сильному місцевому самоврядуванні, самостійності в багатьох економічних і соціальних питаннях та в питанні самостійного фінансового забезпечення", - запевнив Турчинов.

За його словами, центральна влада прагне, щоб в областях самостійно обирали своє керівництво, яке б "відповідало за регіони". Для цього можновладці планують внести відповідні зміни до Конституції України.

"Я сподіваюсь, що до кінця травня ми зможемо проголосувати ці конституційні зміни у першому читанні. А в цілому - після висновків Конституційного Суду - у вересні-жовтні поточного року", - уточнив Турчинов.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України , в.о. глави держави Олександр Турчинов заявив, що місцева влада отримає право визначати, яка мова, крім української, буде офіційною на регіональному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов заявив, що регіони отримають більшу свободу восени цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути