Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2010 08:13

Турчинов сумнівається у тому, що Тимошенко звільнять у середу

Турчинов сумнівається у тому, що Тимошенко звільнять у середу

Перший віце-прем"єр Олександр Турчинов сумнівається, що у середу парламент розгляне питання відставки уряду Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Голосування за відставку уряду має показати – є більшість в уряду Тимошенко, значить, це питання не проходить. Немає цієї більшості, і є більшість, яка бере на себе відповідальність в державі – будь ласка, голосуйте позитивно за відставку уряду", - наголосив Турчинов.

"Я маю таке передбачення, що і у середу вони знайдуть якусь підставу відійти від цього питання і не голосувати постанову про відставку уряду", - зазначив урядовець.

За його словами, "голосування за відставку Кабміну – це механізм запуску відповідальності нової політичної конфігурації за ситуацію в країні".

"Ми би хотіли, щоб на цьому тижні у Верховній Раді, не пізніше ніж в середу, було поставлено питання про довіру чи недовіру уряду, і воно було проголосоване", - заявив Турчинов.

"Тоді вони або голосують і керують державою, будь ласка, ми не заперечуємо, або, якщо не здатні проголосувати - достатньо вже шантажувати уряд", - підкреслив він.

"Я не скажу, що це найкраща ситуація. Але це гарантія збереження демократії і свободи. Так, є президент Янукович зі своєю командою, зі своїми Межигір"ями, РосУкрЕнерго, тощо. І є уряд, який...буде опонувати йому, захищаючи інтереси держави", - наголосив урядовець.

"Немає можливості тоді у Януковича побудувати жорстку вертикаль, жорстку монополію влади і...побудувати в країні тоталітарний режим", - вважає Турчинов.

Крім того, він наголосив: "Якщо вони відправлять наш Кабмін у відставку, то їм треба буде вносити бюджет. Я подивлюся, як в цьому бюджеті знайдуть своє відображення ті брехливі, популістські ініціативи щодо збільшення вдвічі соціальних видатків".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Турчинов сумнівається у тому, що Тимошенко звільнять у середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути