Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 14:52

Турчинов політав на гелікоптері і розказав про проект у 50 мільярдів

Орієнтовний кошторис будівництва окружної автодороги навколо Києва без урахування вартості землі складає близько 50 мільярдів гривень, зазначив перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

Про це кандидат у мери Києва повідомив після здійснення обльоту на гелікоптері території майбутньої київської кільцевої дороги, повідомляє прес-служба БЮТ.

Турчинов повідомив, що це масштабний проект, який реалізує Укравтодор під керівництвом Міністерства транспорту та зв"язку.

"Цей проект вже розпочато. Орієнтовний кошторис без вартості землі складає близько 50 мільярдів гривень", - сказав він.

Турчинов наголосив на необхідності вирішення питання "розпайованої і купленої землі", через яку проходитимете дорога, разом з Київською обласною та районними адміністраціями.

За словами Турчинова, бюджетних коштів на будівництво дороги не вистачить, тому необхідно буде залучати до цього проекту інвесторів.

"Для того, щоб не робити майбутню окружну дорогу платною, з інвесторами будуть відпрацьовуватись різні схеми", - зазначив перший віце-прем"єр.

"Наприклад, інвесторам, які вклали свої кошти, буде віддаватися придорожня інфраструктура, тобто будівництво біля дороги заправок тощо", - пояснив він.

На думку Турчинова, такий підхід дозволить залучити достатню кількість ресурсів для швидкого будівництва кільцевої дороги.

Перший віце-прем"єр повідомив, що найбільш складні ділянки дороги – це мостові переходи через Дніпро.

Турчинов зазначив, що завдяки майбутній окружній дорозі з"явиться можливість розв"язати транспортні проблеми Києва та забезпечити безперешкодний рух транзитному транспорту.

"Фактично, сьогодні ми зробили обліт майбутніх меж міста Києва. Після того, як буде запущена кільцева дорога, Київ збільшить свої розміри у кілька разів", - повідомив Турчинов, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов політав на гелікоптері і розказав про проект у 50 мільярдів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути