середа, 17 грудня 2008 15:02

Третина українців оцінила роботу Тимошенко на "одиницю"

Більше третини українців оцінили роботу уряду Тимошенко за рік роботи на "одиницю" за 5-бальною шкалою.

Такі дані опитування, проведеного центром соціальних досліджень "Софія" з 2 по 11 грудня 2008 року.

36,1% опитаних оцінили роботу уряду за рік як "дуже погану".

Чверть (26,6%) респондентів охарактеризували роботу Кабміну як "незадовільну" ("двійка" за 5-бальною шкалою). Ще чверть (25,6%) поставили оцінку "посередньо" ("трійку").

Оцінку "добре" ("четвірка" за 5-бальною шкалою) присудили 8,4% респондентів. І лише 0,9% опитаних вважають, що робота уряду Тимошенко заслуговує на оцінку "відмінно". (Не визначилися з відповіддю – 2,4%).

У половини (50,1%) опитаних після призначення Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра в грудні 2007 р. були надії, що ситуація в країні зміниться на краще. Сьогодні серед респондентів, які мали такі сподівання, дві третини (66,3%) з тою чи іншою впевненістю стверджують, що їхні надії не виправдалися, йдеться в прес-релізі центру.

Більшість (53,9%) опитаних вважають, що перебуваючи на посаді прем"єр-міністра, Тимошенко практично не виконує своїх обіцянок.

Третина (37,7%) опитаних висловили компромісну думку: прем"єр-міністр намагається, у міру можливості, виконувати свої обіцянки. Лише 4,4% респондентів дотримується думки, що Тимошенко послідовно виконує свої обіцянки. Не визначилися з відповіддю – 4,0%.

Більше половини (56,6%) опитаних вважають, що діяльність Тимошенко спрямована на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення. Чверть (24,0%) респондентів переконані, що діяльність Тимошенко спрямована на захист загальнонаціональних інтересів.

Крім того, 6,7% респондентів висловили думку, що її діяльність спрямована на захист інтересів інших держав. Не визначилися з відповіддю – 12,7%.

Три чверті (76,5%) опитаних тою чи іншою мірою незадоволені економічною політикою, яку проводить уряд Тимошенко. Лише 1,4% респондентів "повністю задоволені" економічною політикою уряду, "скоріше задоволені" – 17,0%. (Не визначилися з відповіддю – 5,1%).

Дві третини (68,6%) опитаних з тою чи іншою впевненістю поділяють думку, що нинішній уряд не зможе вивести економіку з кризи й змінити ситуацію в країні на краще. Протилежної думки дотримуються 18,9% респондентів. (Не визначилися з відповіддю – 12,5%).

Приблизно половина (45,3%) опитаних "однозначно підтримують" або "скоріше підтримують" пропозицію відправити уряд Ю.Тимошенко у відставку за неефективну роботу. Протилежної думки – 40,9% респондентів. (Не визначилися з відповіддю – 13,8%).

Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше. Метод проведення опитування – інтерв"ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Третина українців оцінила роботу Тимошенко на "одиницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути