Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 11:48

Третина українців хоче повернути Ющенку повноваження

Більше третини громадян вважають за необхідне прийняти нову редакцію Конституції зі збільшенням повноважень президента. Такі результати соцопитування оприлюднила соціологічна служба "Українське демократичне коло".

Зокрема, 32% опитаних вважають, що для врегулювання конфлікту між гілками влади необхідно прийняти нову редакцію Конституції, збільшивши повноваження президента.

При цьому 19% респондентів вважають, що треба залишити все як є зараз, і також 19% опитаних висловилися за розширення повноважень Верховної Ради.

Разом з тим, 30% респондентів вагалися з відповіддю.

Крім того, 45% опитаних дотримуються думки, що приймати нову редакцію Конституції потрібно на Всеукраїнському референдумі, 15% - на спеціально скликаній Конституційній асамблеї з представників регіонів, 15% - на спеціальному засіданні Верховної Ради.

Вагалися з відповіддю 25% респондентів.

За результатами опитування, 81% респондентів вважає, що обирати президента треба всенародним голосуванням і тільки 7% опитаних підтримують ідею обрання глави держави у Верховній Раді.

Вагалися з відповіддю на це запитання 12% опитаних.

Соціологічна служба "Українське демократичне коло" проводила дослідження на замовлення Інституту політики 10-18 березня у всіх регіонах України.

За місцем проживання опитані 1000 респондентів старше 18 років. Статистична похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 4%, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Третина українців хоче повернути Ющенку повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути