Ексклюзиви
субота, 11 листопада 2017 12:14

"Трейд Коммодіті" вимагає від Мінекономрозвитку видалити корупційний пробіл в процедурах держзакупівель

"Трейд Коммодіті" вимагає від Мінекономрозвитку видалити корупційний пробіл в процедурах держзакупівель

Через відсутність чітко прописаної процедури підтвердження факту підвищення цін на ринку держоргани і компанії, з якими вони співпрацюють, під час держзакупівель потраплятимуть у правову безвихідь.

Сьогодні в Україні відбувається правове беззаконня, через що страждає не тільки репутація окремих компаній, а й імідж України в цілому. Від компанії "Трейд Коммодіті" вимагають довідку про підвищення цін на ринку, що не передбачено законодавством. У Законі України "Про державні закупівлі" не прописано, які саме документи необхідно надати для підтвердження підвищення цін.

В результаті Національне антикорупційне бюро України паралізувало рахунки "Трейд Коммодіті" фактично через те, що в законі не існує чітких правил проведення процедури підвищення цін. При цьому слідчі органи не беруть до уваги принцип "все, що не заборонено законом, – дозволено".

Вочевидь, відсутність чіткої процедури підтвердження факту підвищення цін на ринку є основною проблемою під час державних закупівель. Так не має бути! Тому компанія "Трейд Коммодіті" офіційно звертається до Кабінету міністрів України і до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою чітко прописати в законодавстві процедуру підвищення цін на ринку. Поки ця прогалина в законі існує, всі без винятку державні органи та компанії, які з ними працюють, потраплятимуть в правову безвихідь, що в свою чергу буде загрожувати їм або збитками, або звинуваченнями в корупції. Відносини між компаніями та державними органами повинні бути чітко регламентовані за допомогою конкретних правових норм.

Зараз ви читаєте новину «"Трейд Коммодіті" вимагає від Мінекономрозвитку видалити корупційний пробіл в процедурах держзакупівель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути