Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2012 09:51

Вимагати персонального голосування мають право тільки "Свобода" та УДАР - Жванія

Вимагати персонального голосування мають право тільки "Свобода" та УДАР - Жванія
Давид Жванія. Фото: topor.od.ua

Тільки "Свобода" і УДАР мають право вимагати введення особистого голосування.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Давид Жванія.

Він підкреслив: "Моральне право чітко заявляти, що у новій Верховній Раді має бути персональне голосування, з усіх партій, які пройшли до парламенту, мають право тільки дві - "Свобода" та УДАР. Бо вони вперше заходять у парламенті і не одна з цих партій не були учасником того, що було протягом кількох років — голосування не своїми картками, і це була звичайна практика Верховної Ради".

Та вирішити це питання, на думку політика, можна й іншим чином, зокрема запровадженню для голосування одного дня на тиждень.

"Така дискусія необхідна і вона назріла за багато років українського парламентаризму однозначно. Ми всі без виключення за те, щоби навести лад і голосувати персонально у Верховній Раді. Для цього потрібно визначити день, коли ми голосуємо. Наприклад, раз на тиждень", - пояснив він.

Водночас, звертаючись до представників опозиції, Жванія нагадав, що опозиціонери останні два роки взагалі не з'являються в парламенті і не голосують ні за що, що також є порушенням. "Ви в парламент не ходили два роки і ні за що не голосували. Не голосування — це теж порушення Конституції? Яким чином тут захищати норми Конституції?", - обурився він.

Зараз ви читаєте новину «Вимагати персонального голосування мають право тільки "Свобода" та УДАР - Жванія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути