четвер, 07 червня 2007 08:18

Томенко виступив проти ідеї Ющенка

Заступник голови Верховної Ради України 5-го скликання Микола Томенко переконаний, що Президент України Віктор Ющенко не повинен виступати з ініціативами на кшталт створення Музею радянської окупації, оскільки це не сприймається більшістю населення України. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

На думку Томенка, Президент має ініціювати проекти, які підтримуються більш як двома третинами населення.

Томенко також зазначив, що "Меморіал" має право відкрити Музей радянської окупації, оскільки це громадська організація і має достатньо серйозних доказів.

На думку Томенка, політичні хвилі навколо "Меморіалу" зараз виникають через те, що з цією ініціативою виступив Президент.

Томенко вважає, що Президенту краще було б виступити з пропозицією до ряду ЗМІ створити цикл передач про історію УПА, партизанів й інші неоднозначні історичні події, щоб "народ міг розібратись, а не указом визначати скільки і де встановлювати пам"ятників".

 2 березня Президент України Віктор Ющенко висловився за створення в Україні Музею радянської окупації після відвідин подібного музею в Тбілісі.

3 червня товариство "Меморіал" імені Василя Стуса відкрило в Києві "Музей радянської окупації". В основу музею покладена експозиція "Забуттю не підлягає: хроніка комуністичної інквізиції 1917-1991 рр.". Тут представлені копії документів, фотографії, особисті речі політв`язнів і жертв терору.

Водночас, як повідомив "5-й канал", звістку про створення музею сприйнято в Україні неоднозначно. "Співробітники музею нарікають про погрози на свою адресу. На сайт товариства "Меморіал" уже здійснено хакерську атаку", - зазначає "5-й канал".

Зараз ви читаєте новину «Томенко виступив проти ідеї Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути