середа, 22 жовтня 2008 08:31

Томенко пояснив Ющенку, чому коаліція Раді не потрібна

Томенко пояснив Ющенку, чому коаліція Раді не потрібна
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що діяльність парламенту без коаліції була найбільш продуктивною за весь період VI скликання. Про це говориться в аналітичній записці для Президента України, в якій Томенко порівнює ефективність діяльності Верховної Ради України VI скликання в коаліційному і "безкоаліційному" форматах.

Як повідомили в прес-службі Томенка, депутат відзначив, що 51 закон (з прийнятих за 18 пленарних засідань "безкоаліційної" ВР) вже отримало підпис Президента. Крім того, переважна частина законопроектів в "безкоаліційній" Верховній Раді приймалася за участю всіх п"яти фракцій парламенту.

"Тому, аналізуючи діяльність ВР VI скликання, цілком очевидно, що робота парламенту в "безкоаліційному" форматі відзначалася більшою ефективністю (за кількістю ухвалених законопроектів) і парламентською легітимністю (за кількістю депутатів, які ухвалювали рішення). А тому заяви Президента і його команди про те, що Верховна Рада з 2 вересня ухвалила багато законів, значна частина яких були неконституційними, не українськими і недемократичними, не відповідають дійсності", - підкреслив заступник Голови Верховної Ради.

"Тому очевидно, що природа неадекватної реакції Президента України у вигляді дострокового припинення повноважень Верховної Ради носила виключно політичний характер і, швидше, пов"язана з підготовкою до майбутньої президентської виборчої кампанії", - вважає Томенко, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Томенко пояснив Ющенку, чому коаліція Раді не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути