Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2020 14:25

Ткаченко розповів, чи відкличуть законопроєкт "Про медіа"

Ткаченко розповів, чи відкличуть законопроєкт "Про медіа"
Закону "Про медіа" комітет Ради не відкликатиме. Фото:d2bivpxs8ong2u.cloudfront.net

Продовжується дискусія навколо законопроєкту "Про медіа".

Документа не відкликатимуть, про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю виданню "Главком".

"Я не бачу спротиву медіасередовища щодо цього закону. Я бачу дискусію, яка триває. Відкликати його ми точно не маємо наміру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ткаченко обурений діями СБУ і вимагає пояснень

Ткаченко каже, що сьогодні є кілька статей – вісім чи дев'ять, – щодо яких виникають запитання, і є відповідні пропозиції. Такі пропозиції можна групувати за блоками: формат регулювання онлайн-медіа, питання мови, питання повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, "і ще два-три блоки, які менш дискусійні".

За словами Ткаченка, до проєкту зібрали зауваження і пропозиції, які увійдуть у порівняльну таблицю. Однак необхідно провести "ще дві-три робочі зустрічі з групою, яка писала закон, щоб окремо зупинитися на кожній пропозиції і зауваженнях".

Голова комітету підкреслив, що лобістами цього законопроєкту є медійники, оскільки, за його словами, регуляція у цій площині відстала від реальності на "багато-багато років".

На сайті Верховної Ради опубліковано текст проєкту закону про медіа, поданого нардепами від "Слуги народу". "Законом визначаються загальні вимоги до суб'єктів у сфері медіа, в тому числі вимоги щодо прозорості структури власності та контролю, а також вимоги до кожного окремого виду суб'єктів у сфері медіа", - йдеться в пояснювальній записці на порталі Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченко розповів, чи відкличуть законопроєкт "Про медіа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути