Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 18:23

Тимошенко заявляє про рекордні збори податків

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про те, що в 2008 році Державна митна служба демонструє рекордні показники зі збору податків у рамках виконання програми "Контрабанда – стоп!".

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр заявила сьогодні на прес-конференції.

Тимошенко повідомила, що в лютому митна служба зібрала 3,762 млрд. грн. податків, що в 2 рази більше показників лютого 2007 року, при чому, Тимошенко підкреслила, що в лютому поставки імпорту до України скоротилися на 26%. За словами прем`єра, досягти таких показників вдалося за рахунок руйнування корупційних схем.

"Я думаю, що таких рекордів ще жодна країна не ставила – в два рази збільшення надходжень від податків на митниці за рахунок зупинки контрабанди", - підкреслила Тимошенко.

Тимошенко також зазначила, що щодня на митниці відстежуються всі платежі, які пов`язані з детінізацією її роботи. Вона повідомила, що щоденні надходження на митниці збільшилися на 80%. І це означає, що якщо ми й надалі з такою динамікою йтимемо, то ми можемо замість 345 млн. грн. на день одержувати до 500 млн. грн. на день.

Тимошенко також повідомила, що в січні-лютому за час роботи нового керівника Держмитслужби Валерія Хорошковського до бюджету від митниці надійшло 5,3 млрд. грн. "Це просто відродження митниці – поява чесних прозорих потоків на кордонах, це практично нова якість роботи митниці", - підкреслила Тимошенко. Вона також повідомила, що в світі склалася традиція, коли третину доходів до бюджету дає митниця, а дві третини податкова служба. А в Україні склалася ситуація, що в лютому митна служба поставила "абсолютний рекорд" і перерахувала до бюджету коштів більше, ніж податкова. "Це говорить про те, який колосальний потік контрабанди існував на кордоні", - зазначила вона.

Тимошенко повідомила, що в лютому митниця направила до бюджету 7,603 млрд. грн. і в наступних місяцях планується вийти до 10 млрд. Грн, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заявляє про рекордні збори податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути