Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2019 15:08

Тимошенко заступилася за підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Тимошенко заступилася за підозрюваного в організації вбивства Гандзюк
Владислава Мангера підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. Фото: rbc.ua

Кандидат у президенти, колишня прем'єрка Юлія Тимошенко заявила, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, пропонував пройти поліграф. Але йому відмовили, бо суд не хоче почути правду щодо замовників з оточення президента.

Про це вона сказала на прес-конференції у п'ятницю, відповідаючи на питання, чому раніше висловилась на підтримку Мангера, незважаючи на те, що офіційне слідство і розслідування журналістів вказують на його вину, пише "Українська правда"

"Мангер у суді публічно попросив пройти поліграф, але кишеньковий суд у цьому відмовив, бо не хочуть почути правду і отримати інформацію про фальсифікацію слідства", - відповіла політик.

"Всі знають що депутат від БПП і його помічник передавали гроші за замовлення цієї дівчини, але генпрокурор мовчить про це. Якщо хочете знати правду, то наполягайте на тому, щоб суд провів поліграф, не треба робити інсинуації", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Катя би зараз сміялась": одну з центральних вулиць Херсону, перейменують на честь Гадзюк

У організації вбивства Катерини Гандзюк підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Мотивом вважають її боротьбу із незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за показами свідків.

За версією слідства, Мангер замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна.

Мангер свою причетність до злочину заперечує. Хоча знайомство з Левіним підтвердив. Організатором вбивства називає генерал-майора СБУ Данила Доценка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заступилася за підозрюваного в організації вбивства Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути