Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 08:04

Тимошенко заборонила продавати ліс

Тимошенко заборонила продавати ліс
Кабінет Міністрів запровадив тимчасову заборону на операції із землями лісового фонду.

Про це на прес-конференції за підсумками засідання КМУ повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми маємо сьогодні прийняті рішення, які сьогодні поки що припинили будь-які операції з лісами", - сказав Тимошенко.

Вона зазначила, що останні кілька років землі лісового фонду передавалися в приватну власність з порушеннями законодавства.

"Більш як 5 тис. га (за 4 роки) - зверніть увагу на цю цифру, це колосальні площі лісу - передані в приватну власність без будь-яких прав і без вимог щодо збереження лісу на цих ділянках землі, - наголосила Тимошенко. – Якщо все піде і далі такими темпами, то я думаю, що для держави це стане достатньо критичним питанням".

За її словами, сьогодні вже визначені винні в незаконній роздачі земель лісового фонду (при цьому конкретних прізвищ вона не назвала) і підготовлені заходи щодо повернення таких земель.

"Визначене кожне зловживання, яке відбувається з лісами в Україні, визначені сьогодні відповідальні, поіменно, ті, хто це зробив, і намічені кроки, як повертати країні ті лісові насадження, які були так безпрецедентно на базі корупції, на базі зловживань роздані без жодних правил. І те, як сьогодні раз і назавжди зупинити таке зухвале ставлення до лісів України", - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що сьогодні вже підготовлені зміни до ряду законопроектів, спрямовані на усунення можливості зловживань при операціях із землями лісового фонду.

"Ми підготували зміни до законів, які сьогодні будуть передані до парламенту, і ми звернемося до парламенту, щоб він у першочерговому порядку ухвалив ці законопроекти, які забороняють чіпати заповідні ліси, перепрофілювати їх, віддавати у приватні руки. Ми повинні тільки збільшувати площу лісів, а не знищувати їх", - наголосила Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заборонила продавати ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути