Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 16:24

Тимошенко вважає, що будівельники повинні за неї випити

Уряд скасував 49% відрахувань і зборів, які впливали на вартість житла. Про це на прес-конференції заявила прем"єр Юлія Тимошенко.

Вона відзначила, що у ціні житла саме будівництво, матеріали і проектування складає лише 50% ціни. "А далі пішли накрутки, які є потужною системою оподаткування будівництва", - відзначила прем"єр.

Серед таких накруток вона назвала відрахування 7-20% житла у фонд міста, передача 2% житла чиновникам, пайовий внесок на розвиток транспортної інфраструктури, 10% на підключення до електромереж, 2,5% відрахувань на розвиток пожежної безпеки.

"Це як пожежі треба чекати? При цьому жодна копійка до пожежника не дійшла. Ми все фінансуємо з бюджету", - поскаржилась Тимошенко.

За словами прем"єра, уряд скасував "всі незаконні побори" і замість 49% залишилось лише 4% відрахувань.

"49,5% обсягу вартості будівництва – це побори, запроваджені незаконно, запроваджені підзаконними актами. Сьогодні ми скасували ці побори, залишивши мінімум, без якого не можна", - пояснила прем"єр.

На думку Тимошенко, це дуже "підштовхне житлове будівництво".

"Можливо, це станеться не завтра, але сьогодні будівельники мають підняти бокал шампанського за це рішення", - відзначила вона, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вважає, що будівельники повинні за неї випити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути