Ексклюзиви
вівторок, 12 серпня 2008 12:16

Тимошенко виділила 30 мільйонів на гуманітарну допомогу Грузії

Кабінет Міністрів виділив Міністерству з надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи 30 млн. гривень на надання гуманітарної допомоги Грузії у зв"язку зі збройним конфліктом у Південній Осетії (Грузія).

Про це сказано у розпорядженні Кабміну N 1089-р від 11 серпня.

Уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені витрати з резервного фонду держбюджету.

Кабмін також доручив Міністерству закордонних справ разом з МНС, Академією медичних наук і товариством Червоного хреста України визначити перелік й обсяг гуманітарної допомоги - медичних препаратів і медикаментів, перев"язних засобів, продуктів харчування, санітарно-господарського майна, а також предметів першої необхідності для постраждалого населення.

МНС доручено забезпечити закупівлю майна, яке буде поставлятися як вантаж гуманітарної допомоги, супровід до місця призначення і передачу цього вантажу.

Міністерству транспорту та зв"язку разом з МЗС і МНС уряд доручив забезпечити перевезення гуманітарної допомоги у Грузію авіаційним транспортом.

Державній митній службі доручено забезпечити митне оформлення вантажу, а Адміністрації Державної прикордонної служби - першочергове здійснення контролю під час перетинання цим вантажем кордону України.

Кабмін зобов"язав МНС подати до 1 грудня Міністерству економіки, Мінфіну і Державному казначейству звіт про використання виділених коштів.

9 серпня Ющенко доручив Кабміну надати гуманітарну допомогу Грузії у зв"язку зі збройним конфліктом у Південній Осетії

У ніч з 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того, як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у здійсненні низки нападів на мирне населення і миротворчі підрозділи у кількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка, у свою чергу ввела у Південну Осетію свої війська і вчинила збройний опір військам Грузії.

Україна закликала Росію вивести свої війська із Грузії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виділила 30 мільйонів на гуманітарну допомогу Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути