Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 08:18

Тимошенко у листі до Ющенка вказала на його порушення

Тимошенко у листі до Ющенка вказала на його порушення
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє про продовження практики порушення вимог Конституції та законів під час підготовки та видання актів президента з питань призначення на посаду та звільнення з посади голів місцевих держадміністрацій.

Про це йдеться в листі прем"єр-міністра на адресу президента Віктора Ющенка, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Тимошенко зауважила, що незважаючи на законодавство за час її прем"єрства президент видав 11 актів про звільнення з посади губернатора без відповідного подання Кабміну.

Прем"єр звернула увагу, що згідно із законодавством у разі відсутності голови місцевої держадміністрації його функції та повноваження виконує перший заступник голови, а у разі відсутності останнього – один із заступників голови місцевої держадміністрації.

Тимошенко заявила, що незважаючи на вимоги закону, за вказаний період видано 29 розпоряджень президента про тимчасове покладення виконання обов"язків голів місцевих держадміністрацій.

Прем"єр зауважує, що реалізація повноваження президента щодо призначення певної особи на посаду голови місцевої держадміністрації чи звільнення її з цієї посади зумовлена лише однією конституційною вимогою - наявністю відповідного подання Кабінету міністрів.

"Таким чином, повноваження президента повинні реалізовуватися виключно у спосіб, передбачений Конституцією і відповідними законами", - наголосила Тимошенко.

Прем"єр висловила застереження, що "покладення у неконституційний та незаконний спосіб виконання обов"язків голів місцевих держадміністрацій може призвести до визнання у судовому порядку розпоряджень, виданих такими особами, незаконними".

Крім того, "уряд не має права розглядати подання зазначених осіб щодо вирішення кадрових питань, зокрема, про призначення голів районних держадміністрацій".

"З огляду на викладене висловлюю надію на те, що ви, шановний Вікторе Андрійовичу, як гарант додержання Конституції утримаєтеся в подальшому від видання без подання Кабінету міністрів актів про звільнення з посад голів місцевих держадміністрацій", - сказала прем"єр.

Також Тимошенко сподівається, що Ющенко відмовиться "від практики тимчасового покладення виконання обов"язків голів місцевих держадміністрацій та прийме рішення щодо скасування відповідних актів президента", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у листі до Ющенка вказала на його порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути