середа, 16 квітня 2008 16:25

Тимошенко розповіла делегатам ПАРЕ про зміни до Конституції

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на внесенні до Конституції України змін, які б не дозволили депутатам переходити з фракції у фракцію.

Про це Тимошенко повідомила, виступаючи на сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

"При внесенні змін до Конституції ми думаємо про запобіжники того, як мають відповідати перед виборцем ті окремі депутати, які переходять з фракції у фракцію, міняючи ідеологічні засади", - сказала прем"єр.

Вона пояснила необхідність цього кроку тим, що "в Україні слабкі демократичні традиції, і в партіях не до кінця розвинута кадрова політика". Коли делегати ПАРЄ почали дорікати Тимошенко в недемократичності норми імперативного мандату, вона відповіла:

"Весь український політикум дійшов висновку, що поки повинно бути таке обмеження – і переходити з фракції у фракцію неможливо, не втративши мандат".

Тимошенко як аргумент на користь імперативного мандату нагадала: "Коли президент України оголошував дострокові парламентські вибори, свої уподобання небезкорисно змінили 40 депутатів".

У відповідь на питання делегатів ПАРЄ Тимошенко також заявила, що виступає проти підвищення прохідного бар"єру до Верховної Ради.

"Наша політична сила не підтримає збільшення прохідного бар"єру. Це наша принципова позиція, і коли в парламенті є представники різних партій, ми це вважаємо нормальним", - сказала прем"єр.

Як відомо, представники Партії регіонів раніше заявляли, що БЮТ ініціював у переговорах з ними підняття прохідного бар"єру, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла делегатам ПАРЕ про зміни до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути