четвер, 29 жовтня 2020 17:55

Тимошенко пропонує зібрати депутатів, щоб виправити ситуацію з деклараціями і Конституційним Судом

Тимошенко пропонує зібрати депутатів, щоб виправити ситуацію з деклараціями і Конституційним Судом
Юлія Тимошенко закликала припинити істерику та цькування КСУ й оприлюднила свою декларацію. Фото: VoxUkraine

"Батьківщина" підготувала законопроєкт, який відповідає положенням Конституції та покликаний забезпечити ефективну роботу антикорупційних органів. Голова партії закликала лідерів фракцій терміново зібратися на консультації, щоб у вівторок, 3 листопада, невідкладно розглянути й ухвалити цей важливий документ.

Про це Юлія Тимошенко написала на своїй офіційній Фейсбук-сторінці.

"Батьківщина" завжди послідовно відстоювала європейські принципи та антикорупційні норми, підтримуючи своїми голосами всі відповідні закони, в тому числі щодо електронного декларування. І зараз ми за його негайне відновлення, але конституційним шляхом. Сьогодні потрібно діяти, а не шукати винних!", – переконана лідер партії.

Тимошенко пропонує лідерам усіх парламентських фракцій виправити помилку, якої самі ж депутати й припустилися, коли ухвалювали деякі положення закону, що суперечать Конституції України. Для цього політик закликає депутатів у вівторок, 3 листопада, в режимі ad hoc проголосувати законопроєкт, підготовлений командою "Батьківщини", який розблокує роботу антикорупційних органів і при цьому не суперечитиме Конституції. Крім того, лідер "Батьківщини" оприлюднила власну декларацію про доходи, зауваживши, що це є проявом відкритості та поваги до співгромадян.

"Європейськість і відданість демократичним стандартам – це коли свою декларацію оприлюднюєш не тільки тому, що цього жорстко вимагає закон. А в першу чергу, тому що поважаєш своїх виборців і співгромадян! Зараз я публічно оприлюднюю свою декларацію і закликаю всіх відповідальних політиків і держслужбовців зробити так само!", – зауважила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонує зібрати депутатів, щоб виправити ситуацію з деклараціями і Конституційним Судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути