середа, 02 квітня 2008 11:53

Тимошенко програє Черновецькому. Соцопитування

Якби вибори в Києві відбулися найближчим часом, більшість голосів набрав би Леонід Черновецький.

Про це в середу на прес-конференції повідомила соціолог фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє Ліга.

"70,3% киян готові взяти участь у дострокових виборах мера Києва. При цьому найбільший відсоток, якби вибори відбулися найближчим часом, набрав би Леонід Черновецький - 25,4%, на другому місці - Віталій Кличко", - повідомила соціолог.

"У порівнянні з минулим опитуванням, рейтинг Леоніда Черновецького з листопаду 2007 року збільшився майже в два рази - з 12% до 25%. Фактично обвалився рейтинг Луценка. Це пов"язано з відсутністю його в інформаційному просторі і тим, що його робота прямо не пов"язана з Києвом", - сказала Бекешкіна.

Експерт також відзначила, що ситуація навколо виборів Київради залишається невизначеною.

Бекешкіна відзначає, що наразі ще не сформовано чіткий список партій і блоків, що візьмуть участь у дострокових київських виборах, тому цей фактор впливає на результати опитування.

Так, за даними опитування, за Блок Віталія Кличка проголосувало б 17,6% опитаних, за Блок Леоніда Черновецького - 15%, за Блок Юлії Тимошенко - 14,4%.

У випадку створення блоку Олександра Омельченка його підтримали б 7,6%, блок Миколи Катеринчука - 4,1%, а блок "Наша Україна - Народна самооборона" - 3,6%.

"Значно зріс рейтинг підтримки БЮТ після заяви Юлії Тимошенко очолити передвиборний список свого блоку на дострокових виборах у Києві. Втрачає рейтинги Партія регіонів. За неї віддали би голосу тільки 2,2% опитаних", - додала Бекешкіна.

При цьому 55,3% киян підтримують постанову Верховної Ради про призначення дострокових виборів мера Києва.

Загальноміське соціологічне опитування "Передвиборча ситуація в столиці" проводився з 22 по 27 березня 2008 року незалежною фірмою "Юкрейніан Соціолоджі Сервіс".

Було опитано 1000 респондентів, максимальна похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Експрес-опитування проводилося у всіх районах Києва за квотною вибіркою.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко програє Черновецькому. Соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути