понеділок, 30 липня 2007 08:17

Тимошенко придумала, як прийняти нову Конституцію без Мороза

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що для прийняття нової редакції Конституції не потрібно її затвердження в парламенті.

Про це вона заявила в неділю в ефірі телеканалу "Інтер".

На її переконання, прийняти нову Конституцію можна іншим шляхом. "Політики вже вичерпали свій резерв і показали свою повну нездатність творити Конституцію для країни і для людей. Тому ми підемо абсолютно іншою стратегічною дорогою", - зазначила Тимошенко.

"Перше – ми проведемо референдум щодо визначення концепції, якою має бути Конституція. Такий референдум, я впевнена, повинен іти разом з достроковими виборами", - повідомила лідер БЮТ.

Потім, за її словами, "потрібно звернутися до людей, які є фахівцями конституційного права, і на базі тих завдань, які видав народ, створити нову редакцію Конституцію". "Політиків на пушечний постріл до цього не підпускати, тому що знову всю справу зіпсують", - наголосила Тимошенко.

"Як тільки конституціоналісти народять збалансований, гармонійний, високопрофесійний документ – нову редакцію Конституції України – потрібно її в цілому ставити на референдум, зі всенародним обговоренням, підключенням до цього всіх академічних закладів", - вважає лідер БЮТ.

"Якщо в цілому нова редакція Конституції буде проголосована на референдумі, вона не потребує голосування 300 голосами в залі", - переконана Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко придумала, як прийняти нову Конституцію без Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути