Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 13:07

Тимошенко посилила фінансовий гніт Донецька

Вилучення з Донецького міського бюджету в 2008 році збільшені більш ніж на 121 відсоток. А фінансування галузевих програм державою фактично прирівнюється до нуля. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Києві секретар Донецької міськради МиколаЛевченко.

Як пояснив Левченко, бюджет Донецька складається в основному з прибуткового податку громадян, податку на землю і інших податків. Це приблизно 1-2% всіх грошей, які заробляє місто. Але і з цих грошей, ще частина вилучається до центрального бюджету.

"Ось це саме вилучення в 2008 році складає 337 мільйонів гривень. Це вже з тих грошей, які ми залишили у себе, з тих самих 1-2%, максимум, від запрацьованих, ми ще повинні 337 мільйонів віддати до центрального бюджету країни. Минулого року вилучення з бюджету Донецька було 149, 8 мільйонів гривень", - пояснив секретар Донецької міськради.

"Тобто, більш ніж на 121% новий уряд збільшив вилучення з бюджету міста. А зростання економічного не було, для того, щоб обгрунтувати таке збільшення", - підкреслив він.

В той же час, за словами Левченка, повернення коштів з центрального бюджету у вигляді субвенцій і фінансування галузевих програм повністю відсутнє. І "така ситуація сьогодні відбувається по всій країні, по всій державі Україна".

За даними Левченка, з 67 мільйонів, запланованих на фінансування з держбюджету будівництво Донецького метрополітену виділено 12 мільйонів. - "Це єдиний показник, за який не соромно. Все інше - виділень нуль".

Він також додав, що на сьогодні не фінансується державою модернізація систем теплозабезпечення житлових будинків, централізованих систем водозабезпечення, водовідведень. На ліквідацію наслідків підтоплень фінансування повинно було бути 2,9 мільйона гривень, але не виділено ні копійки, пише Острів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко посилила фінансовий гніт Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути