середа, 06 серпня 2008 15:39

Тимошенко пообіцяла не піднімати різко ціну на газ для населення

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) завтра на своєму засіданні розгляне питання зміни тарифів обласних газопостачальних організацій на транспортування і поставку газу.

Про це на брифінгу сьогодні повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи сьогоднішнє пікетування Кабміну співробітниками облгазів.

Вона повідомила, що під час засідання вона зустрілася з представниками трудових колективів облгазів, і їх вимоги, зокрема щодо збільшення фонду оплати праці, буде враховано при перегляді тарифів.

"Ми ухвалили всі необхідні рішення, і газовики спокійно поїхали. І з завтрашнього дня НКРЕ ухвалить всі рішення для того, щоб сьогодні газопостачальні організації мали нормальне економічне функціонування і, безумовно, була збільшена заробітна плата всім простим працівникам", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки може змінитися ціна на природний газ для населення у зв`язку з переглядом тарифів облгазів,Тимошенко сказала: "Україна має найнижчі ціни на газ для населення, більше ні в кого таких цін немає, але, можливо, ще Туркменістан тримає близько до нас. Тому ми дуже й дуже піклуватимемося, щоб ніяких стрибків цін на газ для населення не було".

При цьому вона нагадала, що для потреб населення використовується газ власного видобутку.

Сьогодні в Києві більш як 3 тисячі працівників підприємств з газопостачання і газифікації (міськ- і облгазів) проводили мітинг з вимогою підвищити тарифи на транспортування газу.

Як відзначив генеральний директор ТОВ "ГАЗЕКС Україна" Віталій Дем"янюк, основна вимога учасників Всеукраїнської акції протесту: невідкладно встановити облгазам економічно обгрунтовані тарифи на послуги з транспортування природного газу і постачання природного газу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла не піднімати різко ціну на газ для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути