Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 13:37

Тимошенко не впливатиме на рішення РНБО

Заступник голови Секретаріату Президента й представник Президента в Конституційному Суді Марина Ставнійчук вважає, що підлягають скріпленню підписами прем"єр-міністра тільки укази Президента, які стосуються затвердження штатного розкладу Ради національної безпеки й оборони або визначення чисельності РНБО.

Про це Ставнійчук сказала журналістам у будинку КС.

"Голова РНБО, коли виконує свої функції, затверджує, відповідно, штатний розклад, затверджує положення про секретаріат РНБО, то в цьому випадку, ми вважаємо, що ці укази, які пов"язані зі штатним розкладом і визначенням чисельності РНБО, - ці акти повинні скріплюватися прем"єр-міністром України", - сказала Ставнійчук.

З її слів, щодо рішень РНБО як колегіального органу, які набувають чинності указом Президента, немає підстав для відповідного скріплення підписами прем"єр-міністра.

Конституційний Суд у середу розпочав розгляд звернення депутатів Верховної Ради 5 скликання щодо конституційності указів Президента Віктора Ющенка про діяльність і склад Ради національної безпеки й оборони.

Раніше в КС звернулися 52 депутати Ради із проханням оцінити конституційність указів Ющенка, що стосуються діяльності РНБО, а також 50 депутатів Ради із проханням оцінити конституційність указу Президента "Про склад Ради національної безпеки й оборони".

КС вирішив об"єднати 2 подання в одне провадження, оскільки вони стосуватися одного й того ж предмета розгляду.

За матерілами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не впливатиме на рішення РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути