вівторок, 18 вересня 2007 08:10

Тимошенко не бачить Гриценка в новому уряді

Тимошенко не бачить Гриценка в новому уряді
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що міністр оборони, який блокуватиме переведення армії на контрактну основу, не має шансів на те, щоб працювати в новому уряді.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, про це Тимошенко заявила на прес-конференції у Сумах.

"Той міністр оборони, який не буде поділяти концепцію нового уряду щодо переведення армії на контрактну основу і створення справді професійної боєздатної армії, він просто не має шансів на те, щоб бути при владі", - сказала лідер БЮТ.

Вона також повідомила, що ідея про перехід Збройних Сил на контрактну основу сформувалася в результаті того, що "ми зібрали команду, яка добре знає військову справу, і до її складу входить Микола Петрук, колишній командуючий Сухопутних військ, - а це 62% армії".

"Саме ці люди розробляли дану концепцію", - наголосила Тимошенко.

Блок Юлії Тимошенко взяв на себе зобов"язання скасувати з січня 2008 року призов на строкову військову службу, а до 2009 року перевести армію на професійну основу.

5 серпня міністр оборони України Анатолій Гриценко на прес-конференції в УНІАН висловив сподівання, що буде знайдено спільну з БЮТ позицію щодо переходу на контрактну армію.

"Я, зі свого боку, зроблю все, щоб це не було проблемою... Юлія Володимирівна, коли була головою уряду, зобов"язалась і виконувала програму Президента "10 кроків назустріч людям". Так само вона письмово зобов"язалась спільно з блоком НУ-НС виконувати положення цієї програми", - сказав Гриценко.

Він нагадав, що програма "10 кроків назустріч людям" передбачає, що перехід на контрактну армію відбудеться наприкінці 2010 року, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не бачить Гриценка в новому уряді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути