пʼятниця, 30 січня 2009 14:14

Тимошенко може замінити міністрів тільки за згодою коаліції

Прем"єр Юлія Тимошенко має право вносити подання щодо кадрових змін в уряді лише за відповідного схвалення загальними зборами коаліції, стверджує міністр юстиції Микола Оніщук.

"Конституція і чинне законодавство допускають можливість внесення прем"єр-міністром України подання щодо звільнення чи призначення міністрів", - сказав він в п"ятницю на прес-конференції в Києві.

При цьому міністр наголосив, що кадрові рішення прем"єра повинні бути схвалені загальними зборами коаліції, що прописано у доповненні до коаліційної угоди.

Тобто, за його словами, кадрові перестановки в уряді можливі за умови підтримки більшості зі складу фракцій, що входять в коаліцію.

Оніщук також наголосив, що відповідно до чинної Конституції, уряд є коаліційним і формується за пропозиціями фракцій, що входять до коаліції.

Такі норми, за його словами, відображені в законі про Кабмін і регламенті Верховної Ради.

"Таким чином, до того моменту, поки не існує рішення фракції НУНС, згідно з яким буде запропонована та чи інша вакансія в уряді, до цього питання треба ставитися як до певних політичних намірів", - цитує його слова Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко може замінити міністрів тільки за згодою коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути