пʼятниця, 30 листопада 2007 11:06

Тимошенко і Кириленко здивували німецьких політиків

Новина про створення у Верховній Раді України "помаранчевої коаліції" стала несподіванкою для політиків у Німеччині. Про це голова Німецько-української парламентської групи Бербель Кофлер та інші німецькі політики розповіли в інтерв`ю Німецькій хвилі.

У німецьких політичних колах висловлюють задоволення тим, що процес створення уряду в Україні пришвидшився. Полегшення відчувається особливо після того, як минулого тижня з`явилися повідомлення про те, що деякі депутати від "Нашої України" не готові підписати коаліційний договір.

"Я була вражена таким швидким рішенням проблеми, і сподіваюся, що це може стати знаковим для створення нового стабільного уряду в Україні, - сказала Бербель Кофлер. Саме в цьому безпосередньо зацікавлена і Німеччина".

Передусім з огляду на те, що нині проходить важливий етап переговорів України з ЄС про політику сусідства, в яких Німеччина грає провідну роль. Відсутність стабільного уряду заважала роботі над угодою між Києвом та Брюсселем, каже Кофлер.

Ґюнтер Кріхбаум вважає, що створення нової коаліції укріпить демократичні основи української держави: "Ми упевнені, що рух до демократії продовжуватиметься. Але дещо потрібно ще зробити, наприклад, продовжити боротьбу з корупцією". На новий уряд чекає багато роботи в цьому напрямі, наголосив Кріхбаум.


За матеіалами: Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Кириленко здивували німецьких політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути