Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 13:14

Тимошенко каже, що не буде заморожувати зарплати

Прем"єр Юлія Тимошенко запевняє, що не допустить замороження соціальних видатків.

Про це вона заявила на трибуні парламенту в середу.

"Я вірю в те, що Україна має надійну команду, яка може захистити країну. І можу сказати, що все, що лунає щодо замороження соціальних видатків – це не про нашу команду. Ми не тільки не заморожували видатки, а завжди робили як це потребують люди", - заявила Тимошенко.

"Сьогодні не буде ніякого замороження а всі видатки будуть коригуватися на індекс інфляції, який буде в країні, і ніякого замороження не буде. А далі як спрацюємо, так і підвищимо життя в країні", - наголосила прем"єр.

Слід відзначити, що за кілька хвилин до цього представник секретаріату президента Олександр Шлапак говорив про те ж коригування соціальних виплат на рівні інфляції, але при цьому назвав це замороженням соціальних виплат.

"Розмір бюджету 2009 року буде таким самим, як розмір бюджету у 2008-му, в кращому випадку – помножений на інфляцію. У цих умовах ми не можемо реалізувати ідею щодо підняття мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму. Це вимагатиме підняття зарплат на кожному підприємстві на 35%. Запитайте в будь-якого працедавця, чи в стані він збільшити на 35% зарплату?", - зазначив він.

"Ідея полягає в наступному: давайте на ці два роки чесно скажемо нашим громадянам. Ми зможемо підняти прожитковий мінімум і мінімальну зарплату на рівень інфляції. Тобто зберегти на реальному рівні. Більшого ці два роки ми зробити не зможемо", - заявив Шлапак, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що не буде заморожувати зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути