Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 17:05

Тігіпко розкритикував законопроект бютівця

Тігіпко розкритикував законопроект бютівця

Влада вирішила узаконити практику витискування податків авансом. Так прокоментував Сергій Тігіпко законопроект депутата від фракції БЮТ Олега Ляшка, повідомляє прес-служба Тігіпка.

Політик вважає, що після ухвалення документу у підприємств може не вистачити коштів навіть на виплату зарплати своїм працівникам. "Згідно законопроекту, починаючи з 2010 року, навіть збиткові підприємства вимушені будуть платити податок на прибуток авансом", - сказав він.

Політик нагадав, що схожа практика щомісячного авансування бюджету за рахунок податку на прибуток застосовувалася до 2002 року. Тоді наміри уряду зробити надходження податку на прибуток до бюджету рівномірним, обернулися свавіллям з боку податківців. Збільшився об"єм звітності, постійно виникали складнощі з узгодженням податкових зобов"язань.

Тігіпко вважає, що нинішня податкова система гальмує розвиток української економіки. На його думку, в умовах кризи потрібно не збільшувати, а знижувати податковий тиск.

ProUA
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розкритикував законопроект бютівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути