Ексклюзиви
пʼятниця, 21 лютого 2020 18:40

Таємне рішення суду щодо Порошенка - це спроба відволікти суспільство від провалів влади - адвокат

Таємне рішення суду щодо Порошенка - це спроба відволікти суспільство від провалів влади - адвокат
Фото: eurosolidarity.org

Влада намагається відволікти увагу суспільства від нездатності захистити країну і громадян. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook заявив адвокат п'ятого президента України Ігор Головань, коментуючи чергове неправосудне рішення проти Порошенка.

"Щойно мені стало відомо, що нібито Печерський суд виніс таємне "рішення" про примусовий привід Петра Порошенка на допит у ДБР у якості свідка. Суд не повідомив народного депутата Порошенка про своє засідання, як цього вимагає стаття 482-2 КПК України і порушив територіальну підсудність, тобто ухвала є очевидно неправосудною.

Це взагалі юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського. Такий поспіх і повне нехтування законом можна пояснити лише політичним тиском з боку Офісу президента, який – принагідно нагадуємо – задокументований на так званих "плівках Труби".

Вже вкотре сплеск активності правоохоронців приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого. Це є очевидною ознакою прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають "поліцейською державою".

Ще один мотив – спроба влади відволікти увагу від нездатності захищати країну і громадян у кризових ситуаціях – на фронті, в економіці та у медицині.

Це "рішення" порушує практику Європейського суду з прав людини і буде нами оскаржено, ми також подамо скаргу до Вищої ради правосуддя на притягнення судді до відповідальності", – повідомив Ігор Головань.

Зараз ви читаєте новину «Таємне рішення суду щодо Порошенка - це спроба відволікти суспільство від провалів влади - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути