Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 10:46

Татарова в Офісі президента називають "талантливым ментом"

Татарова в Офісі президента називають "талантливым ментом"
Президент Зеленський призначив Татарова указом торік у серпні. Фотоколаж: Центр протидії корупції

Заступника керівника Офіса президента Олега Татарова, який за президентства Януковича був заступником начальника Головного слідчого управління МВС, на Банковій називають "талантливым ментом". Про це пишуть журналісти "Української правди".

Татарова називають персонажем епохи Януковича, якого керівник ОП Андрій Єрмак повернув у владні кабінети, щоб виконати для нього дві функції: закріпити контроль над силовиками і стати противагою для міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

З обома завданнями "талантливый мент", як називають Татарова колеги в Офісі президента, справився. Це, як пояснюють співрозмовники, і є причиною, чому Зеленський і Єрмак тримаються за одіозного Татарова, попри кримінальні справи, протести, петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер в МВС буде чотири міністри. Один із них – Татаров

Після відставки Авакова з посади позиції Татарова стали ще міцнішими. Саме він від імені президента і керівника ОП "куруватиме" МВС та, як переконують джерела, спробує перевести це відомство в ручне управління з Банкової.

"Зеленський оточений здебільшого людьми, для більшості з яких головним професійним навиком виявилось вміння вписатися у систему влади", - пишуть журналісти.

У червні петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів.

"Під час Революції гідності Татаров стверджував, ніби міліція "не використовує зброю", а мітингувальники загинули через поранення в потилиці. А отже, стріляли в них не міліціонери, а "люди, які були поруч", - сказано в петиції.

Президент Зеленський відмовився звільняти.

Журналісти повідомляли, що в розпал Майдану Татаров отримав звання "Заслужений юрист України" від колишнього президента Віктора Януковича, за поданням тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Олег Татаров фігурує у провадженні про хабарництво.

Зараз ви читаєте новину «Татарова в Офісі президента називають "талантливым ментом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути