середа, 28 березня 2018 14:20

Тарпан не домовився: прокуратура розслідує махінації

Тарпан не домовився: прокуратура розслідує махінації
Прокуратура та поліція проводять розслідування по двох кримінальних провадженнях, в яких фігурує одеський бізнесмен Руслан Тарпан.

Органи прокуратури і поліції проводять досудове розслідування відразу по двох зареєстрованих кримінальних провадженнях, в яких замішаний одеський бізнесмен Руслан Тарпан.

Йдеться про присвоєння бюджетних грошей у розмірі 200 млн грн за допомогою підставних фірм при будівництві системи очищення "Глибоководний випуск".

Раніше слідчі обласної прокуратури встановили, що в 2010-2015 роках фірми Тарпана, підробивши документи, істотно завищили вартість матеріалів і обсягів робіт при будівництві даного об'єкта. І планували привласнити ще 370 млн грн.

В рамках цього кримінального провадження на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі, частки в підприємствах Тарпана і його дружини накладено арешти.

Крім того, правоохоронці займаються ще одним досудовом розслідуванням. У лютому 2018 року в обласній прокуратурі зареєстровано кримінальне провадження за фактом знищення будівлі готельного комплексу "Спартак" на вул. Дерибасівській. Замішані фірми ПП "Стройреставрація" і ТОВ "Мрія", що належать Руслану Тарпану. Будівля готелю була в списку пам'яток архітектури.

За умовами договору приватизації, фірми Тарпана були зобов'язані реконструювати будівлю протягом 5 років з вкладеннями на суму не менше 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Тарпан не домовився: прокуратура розслідує махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути